Friday, November 17, 2017

TEXT_SIZE

Program Pengurusan Jenazah

Pada (Sabtu) 25 Februari 2017, seramai 160 pelajar bersama 7 kakitangan PERDA-TECH menyertai Program Pengurusan Jenazah. Program ini dibahagikan kepada sesi amali dan praktikal. Program ini khasnya mengajar cara mengurus jenazah lelaki dan perempuan. Penceramah Syeikh Mohamad Hussain Bin Ismail menyampaikan taklimat. Manakala sesi praktikal, penceramah mengajar pelajar lelaki dan isteri penceramah mengajar pelajar perempuan.
Hasil dari program ini, pelajar dapat mengetahui cara menguruskan jenazah dengan betul sekiranya berlaku kematian berhampiran dengan pelajar. Mereka juga dapat megetahui cara menguruskan dan menggunakan peralatan khas sekiranya berhadapan dengan jenazah yang mempunyai sakit kronik dan sebagainya.
Pada sesi praktikal, semua pelajar berpeluang bertanya terus kepada penceramah sekiranya ada keraguan atau ketidakpastian. Program pengurusan jenazah di bawah seliaan Pusat Islam PERDA-TECH yang diketuai oleh pelajar Khairunnisha Hazwani Bt Abdul Malek (semester kedua, Sijil Kejuruteraan Pembuatan -Pemesinan)

Unit Penyelarasan dan Pelaksanaan,Jabatan Perdana MenteriLembaga Kemajuan Wilayah Pulau PinangciscoKementerian Pelajaran MalaysiaJabatan Pembangunan KemahiranMIMOSTATIUCPOLITEKNIK KOTA BHARU